Contactloze buitenconcerten door heel Nederland

Nieuws

Voor veel ouderen is het een eenzame tijd nu zij door het coronavirus geen visite mogen ontvangen. Gelukkig zijn er allerlei initiatieven om hen toch een leuke dag te bezorgen. Eén daarvan komt van Club Goud.

Zij organiseren met hulp van jonge vrijwilligers activiteiten voor ouderen. Op deze manier verbinden ze generaties met elkaar. Normaal gesproken gebeurt dat bijvoorbeeld in de vorm van festivals, maar dat gaat op dit moment niet. Daarom organiseren ze nu concerten vóór verzorgingstehuizen. Zo kunnen ouderen op veilige afstand genieten van mooie muziek. 

Club Goud is inmiddels een groot team aan het worden, want er moet veel gebeuren rondom de concerten. Naast zo’n tien mensen op kantoor werken door het hele land jongeren mee als vrijwilligers. De één organiseert het, de ander zorgt voor versieringen en weer iemand anders zorgt dat iedereen afstand houdt. 

Neeltje Rijpkema, die werkt bij Club Goud, vertelt: “Er zijn al veel artiesten die zichzelf hebben aangemeld. Af en toe zijn dat professionele artiesten, die al vaker optreden. Soms zijn het amateurs die het leuk vinden om een keer voor publiek te spelen.”

Zowel de ouderen als de werknemers van de verzorgingstehuizen zijn ontzettend blij met dit initiatief. “Ouderen vinden het heel erg mooi en van werknemers horen we dat het een lichtpuntje van de dag is. Het is iets om naar uit te kijken, om even de corona te vergeten en gewoon te genieten van de muziek.”

De organisatie kan alle hulp goed gebruiken. Er is in het hele land veel vraag naar de concerten. Daarvoor zijn natuurlijk mensen nodig om het te organiseren. Verder moeten al die evenementen bekostigd worden, dus financiële bijdragen zijn ook van harte welkom. Wil jij ook meewerken? Op de site www.clubgoud.com vind je hoe je dit kan doen. Je kan daarnaast ook zelf aan de slag om een concert te organiseren. Op de site vind je daar allemaal tips & tricks voor!

Geschreven door: Lonneke Tijhof | Foto: Marcel Krijgsman / Hollandse Hoogte

Het OranjeNieuws van woensdag 6 mei:

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona