Iets tofs doen voor een ander en talenten ontwikkelen

Nieuws

In deze gekke tijden van corona wordt nog eens extra duidelijk hoe waardevol en belangrijk het kan zijn om iets te doen voor een ander. Dat is ook waar maatschappelijke diensttijd (MDT) voor staat. Daarmee krijgen jongeren niet alleen de kans iets te doen voor een ander, maar ontdekken tegelijkertijd ook hun eigen talenten. 

Thirza Bossenbroek deed tijdens haar afstuderen haar MDT bij Op Zuid in Rotterdam Zuid. Ze is daar nu jongerencoach en huiswerkbegeleider. Thirzo helpt jongeren tussen de 14 en 30 jaar om zich te ontwikkelen. 

“Wij stimuleren de jongeren met een positieve benadering.“

Wat Thirza zo aanspreekt, is de manier van werken. Het helpen van jongeren staat centraal. Volgens haar worden jongeren snel afgeschreven als ze niet komen opdagen of te laat komen bij hun stage of werk. “Wij stimuleren de jongeren met een positieve benadering. Daardoor kunnen we net een stapje verder gaan en de jongeren laten ontdekken waar hun talenten liggen.”

“Bij mijn MDT is iedere dag anders”
Motivatie is ook belangrijk volgens Thirza: “Wij streven ernaar dat de jongeren echt gemotiveerd zijn. Ze hebben een duidelijk doel en willen zich graag ontwikkelen. Zo kunnen we ze begeleiden naar een goede start in de maatschappij.” Er is voor iedere MDT’er wat wils bij MDT op Zuid, vertelt Thirza. Er zijn verschillende evenementen en projecten en er is voor iedere jongere een andere invulling mogelijk. “Bij mijn MDT is iedere dag anders. Er zijn taallessen, je kunt jongeren begeleiden met hun huiswerk en is er het MDT-café met een podium voor sprekers. 

Helpen wanneer je nodig bent
Wil jij er ook achter komen wat je talenten zijn en iets tofs doen voor een ander? En ben je tussen de 14 en de 30 jaar? Ook in deze lastige periode kun je je opgeven voor MDT en meedoen vanuit huis. Bekijk op #ookditismdt welke speciale digitale projecten er zijn en help wanneer je nodig bent. Dat is nu. Waar wacht je nog op?

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona