Een hart onder de riem met zelfgemaakte kaarten

Nieuws

Het is waarschijnlijk lang geleden dat er zoveel post verstuurd werd als nu. Een kaartje is een makkelijke manier om iemand een hart onder de riem te steken in deze gekke tijd. Dat vind Irene Stevens ook. Zij bedacht de hashtag #stuureenkaart om mensen aan te moedigen meer kaartjes te sturen naar mensen die het kunnen gebruiken. 

Ze zag de actie van het Oranjefonds, waar je twee gratis kaarten aan kunt vragen om te versturen, maar vond dat er nog te weinig bekendheid voor was. Om dit onder aandacht te brengen begon ze #stuureenkaart. Met de hashtag en de bijbehorende instagram- en facebookpagina wil ze mensen niet alleen motiveren om kaartjes te sturen naar bekenden, maar ook naar bijvoorbeeld ouderen of mensen met een verstandelijke beperking. 

Irene vindt het leuk om anderen te helpen, op welke manier dan ook. Daarom is ze met deze actie aan de slag gegaan. Ze koos voor kaartjes, omdat die volgens haar van grote waarde zijn. “Een kaartje is tastbaar, je kunt het bewaren en vaker teruglezen.” 

Wil jij ook meedoen met deze toffe actie? Dat kan zo:

1.  Bedenk naar wie je je kaartje wil sturen, naar een persoon, groep of afdeling van een verpleeghuis bijvoorbeeld.

2. Zoek het adres op (de facebookgroep ‘stuur een kaart’ kan je hierbij helpen).

3 Koop of knutsel een kaart of vraag hem gratis aan via het Oranjefonds. (LINK)

4 Maak een foto om andere mensen ook enthousiast te maken. Gebruik hierbij de #stuureenkaart en volg @stuureenkaart!

Een tip van Irene voor als je het lastig vindt om een kaart te schrijven: “Als je niet weet wat je moet schrijven schrijf dan een algemeen kaartje met een positieve boodschap. Zet op het kaartje wat het effect is zoals: ‘een glimlach’ of ‘een hart onder de riem’. Geef dit af bij bijvoorbeeld een zorginstelling die zullen je kaartje afgeven bij de persoon die hem goed kan gebruiken.”

Wie schrijf jij een kaart? Laat het ons weten door ons te taggen met #oranjehelpers / #stuureenkaart!

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona