Jongeren laten graag hun helpende handen zien!

Nieuws

Vanuit Samen Ouder Worden willen we graag laten zien dat de jongeren aanwezig zijn, en we willen graag hun helpende handen laten zien! Jongeren kijken graag om naar ouderen of kwetsbare mensen, willen ondersteunen met boodschappen of andere klusjes en omkijken naar mensen die dit nu minder goed kunnen. Want ondanks dat we elkaar niet meer de hand kunnen schudden, willen we ouderen wel graag onze hand uitsteken om te kunnen helpen, ondersteunen of naar ze te zwaaien!

In samenwerking met jongerenwerk en middelbare scholen willen we in de nationale week tegen eenzaamheid met groepjes jongeren op verschillende plekken met verf handen schilderen op stoeptegels, bij verzorgingstehuizen en op andere plekken waar mensen bij elkaar komen. Om zo zichtbaar te maken dat (jonge) helpende handen meer dan ooit aanwezig zijn om te kunnen ondersteunen, of om telefonisch of op afstand een praatje te maken. En om mensen die hulp of ondersteuning nodig hebben, een handreiking te geven waardoor het misschien gemakkelijker wordt om hulp te vragen.

Doe je mee? Neem dan contact op met Maurice de Korne (m.dekorne@samenouderworden.nl)

Dit doen we om de kracht en aanwezigheid van maatschappelijk betrokken jongeren zichtbaar te maken, om mensen te verrassen en misschien wel uitnodigen om gemakkelijker hulp te vragen als ze dit nodig hebben.

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona