Madelein begeleidt examens op het Bertrand Russell College

Nieuws

“Het geeft een gevoel van voldoening en dat je echt meewerkt aan de samenleving.” Madelein hielp vanuit 075 Heroes, net als Jelle en David, mee met het begeleiden van de schoolexamens op het Bertrand Russell College in Krommenie. Dit hield in dat ze leerlingen naar examenlokalen begeleidden, dat ze ervoor zorgde dat er 1,5 meter afstand werd gehouden en natuurlijk om alle examenleerlingen succes te wensen natuurlijk!

“Het geeft een gevoel van voldoening en dat je echt meewerkt aan de samenleving.”

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?
Juist in deze tijd is het belangrijk dat er vrijwilligers zijn die zich extra willen inzetten voor de kwetsbare mensen. Gelukkig zijn er allemaal voorbeelden van coronaproof vrijwilligerswerk en kunnen we op allerlei creatieve manieren iets bedenken voor een ander. Je kan bijvoorbeeld boodschappen voor iemand doen, je kan iets bakken of oppassen. Maar je kan natuurlijk ook iets kleins doen, wat voor iemand anders veel kan betekenen zoals een kaartje sturen of het vuilnis wegbrengen. Op onze website vind je nog veel meer initiatieven!

075 Heroes
075 Heroes is een MDT-traject voor jongeren die actief bijdragen aan de maatschappij. Je wordt uitgedaagd iets voor anderen te doen en ook jezelf te ontwikkelen. Zo wordt er, ook in de Zaanstreek, gewerkt aan verschillende initiatieven en hulpvragen.

Hoeveel tijd kost het vrijwilligerswerk?
Hoeveel tijd het vrijwilligerswerk in beslag neemt verschilt natuurlijk. Doe je iets kleins, zoals een kaartje sturen? Dan zal dat een kleine moeite zijn. Help je mee als vrijwilliger op de dagbesteding? Dan zal dat ongeveer een volle dag in beslag nemen. Of je iets kleins doet of iets groots als vrijwilliger, de impact zal hoe dan ook enorm zijn op de kwetsbare mensen onder ons. Hoe vaak je wilt helpen hangt helemaal af van jou!

Lijkt het je nou tof om iets te doen voor de kwetsbare mensen in onze samenleving? Meld je dan aan en word onze nieuwe #OranjeHelper!

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona