MDT Missie; Een bivak en sociale missie in één (video)

Nieuws

MDT missie is een samenwerking tussen Defensie en Yourcube. Drie dagen ga je op ‘impact bivak’, om vervolgens je geleerde skills toe te passen in de maatschappij. “Ik heb veel nieuwe vaardigheden opgedaan en grenzen verlegd waar ik in mijn studie nu nog veel profijt van heb.” Vertelt Vera van der Woude; deelneemster van het eerste MDT traject.

MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Het is dus niet een verplicht traject of enkel een onderdeel binnen Defensie. Het MDT traject is opgezet om jong volwassenen weer meer in de maatschappij te laten leven en te leren hoe ze van betekenis kunnen zijn voor hun omgeving.

“Jongeren worden gestimuleerd om zich persoonlijk te ontwikkelen”

De MDT Missie is een tweedelig traject welke bestaat uit een Impact Bivak en een Sociale Missie van beide 40 uur. De Impact Bivak wordt door Defensie verzorgd. “In dit traject worden jongeren gestimuleerd om zich persoonlijk te ontwikkelen. De Impact Bivak is gefocust op de militaire ‘skills and drills’. Jongeren leren over het werken in een team, over vrede en veiligheid, over de rol van Defensie en het behoud daarvan.” Vertelt luitenant Carmen Moll.

“Jongeren leren om uit te delen”

Na de Impact Bivak volgt een Sociale Missie waarin jongeren uitdelen van wat ze hebben ontvangen. De Sociale Missie wordt vooral lokaal uitgevoerd, op een plek die past bij de persoonlijke ontwikkeldoelen van de jongere. “Jongeren leren om uit te delen; om er te zijn voor de mensen om hen heen en voor de mensen in hun directe omgeving. Vanuit Yourcube geven wij hierin een stuk coaching. Samen met de deelnemer zoekt een pionier de stageplek die het beste aansluit bij het ontwikkeldoel.” Legt Elmer Demmendaal van Yourcube uit.

Wil jij nou ook op een échte impact bivak en je geleerde skills inzetten voor de mensen om je heen? Meld je dan vandaag nog aan voor een MDT traject.

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona