Neeltje bedacht een eenvoudige oplossing tegen eenzaamheid

Nieuws

Neeltje (18) deed altijd al vrijwilligerswerk. Maar door de coronamaatregelen kon ze niet meer doen wat ze wekelijks deed voor de tante van haar moeder. Hier liet Noortje het niet bij zitten. Ze gaat nog steeds elke week op bezoek, maar dan net even anders.

“Al ongeveer 4 jaar lang was en strijk ik de was voor de tante van mijn moeder, Tante Jo. Normaal gesproken kom ik twee in de week bij haar om de was te doen. Maar nu ik het verzorgingstehuis niet meer in mag, heb ik iets anders bedacht. Ik neem elke keer een klapstoeltje mee en ga voor haar raam zitten. Dan spreken we elkaar via de telefoon. Door erbij te gaan zitten kun je veel relaxter praten en heeft Tante Jo ook niet het gevoel dat ik nog ergens heen moet. Zo kunnen we echt even lekker rustig kletsen.”

Neeltje ervaart wat het is om met een klein tijdsoffer veel voor iemand te betekenen: “Het is een kleine moeite om even een klein uurtje naar haar toe te gaan. Zeker als je merkt hoe fijn het voor haar is om haar verhaal kwijt te kunnen! Dan is haar dag, net als die van mij, weer helemaal goed.”

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona