Sluit je aan bij #OranjeHelpers

Direct aanmelden

Scholen

In deze crisistijd komt er een enorme creativiteit los binnen het onderwijs! Online lessen, creatieve huiswerkopdrachten en nieuwe vormen van betrokkenheid. Dit is dé kans om die creativiteit met jouw klas en jullie leerlingen in te gaan zetten voor mensen die dat juist nu extra nodig hebben.

Wil jij iets doen met een combinatie tussen onderwijs en iets doen voor een ander? Werk je in het onderwijs en heb je een idee? Wij kunnen met je meedenken over een manier waarop je je idee kunt uitwerken. We kunnen je toegang geven tot een netwerk van scholen en vrijwilligersorganisaties die je kunnen helpen met de koppeling tussen jou, je leerlingen en een initiatief. Ook kunnen we je helpen een initiatief dat leeft bij jou of je leerlingen om te zetten in actie.

Klassen zitten vol met creatieve jongeren die in deze tijd maar wat graag iets zouden willen doen voor mensen in de samenleving. Bel-acties, kaartjes schrijven of andere manieren om ouderen een hart onder de riem te steken. Er zijn allerlei mogelijkheden om onderwijs aan dit soort initiatieven te verbinden. Hoe leuk is het om leerlingen te motiveren hun eigen initiatief te bedenken?

Werk je in het onderwijs? Meedoen met jouw school? Neem contact op!

Ik vind het fijn om juist nu iets te kunnen betekenen voor een ander door mijn talenten in te zetten

Het lijkt of er niet veel kan, maar wat er wel kan is zo belangrijk voor de mensen voor wie we het doen!

Juist nu moeten we als jongeren oudere mensen helpen die hulp nodig hebben.

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona