Studente helpt kinderen de Nederlandse taal onder de knie te krijgen

Nieuws

Als kind een andere taal leren, dat is nogal wat. Ook in Nederland is voor een hoop kinderen, Nederlands niet de moedertaal. Door bijvoorbeeld naar school te gaan en met Nederlandssprekende kinderen te spelen en te praten, leert een kind de taal te beheersen. 

Al voordat het coronavirus ook in Nederland uitbrak, gaven een aantal studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, bijles Nederlands aan kinderen die vanuit een ander land naar Nederland zijn gekomen. De eerste bijlessen werden gewoon op de school van de kinderen gegeven.

Ook Fabienne Hoogendoorn (20), studente psychologie geeft bijles Nederlands. Via het Erasmus Honours Programme is ze in contact gekomen met twee meisjes uit Zuid-Afrika. Toen het coronavirus uitbrak en de basisscholen gesloten werden werd Fabienne gevraagd of ze de bijles via beeldbellen voort wilde zetten.  

“In het verleden heb ik ook al vrijwilligerswerk gedaan, bij dit werk merk ik dat ik het heel fijn vind als ik de kinderen weer zie stralen, om te zien dat ze het leuk vinden om met me te praten.”

Wil jij nou ook kinderen helpen de Nederlandse taal te beheersen en daarbij zelf ook veel ervaring op doen? Dat kan! 

“Bijles Nederlands geven aan kinderen die hier zijn komen wonen is een hele nuttige ervaring, omdat je de kinderen erg helpt en tegelijkertijd zelf ook veel ervaring op doet in het werken met kinderen.”

Als vrijwilliger word je aan twee of drie kinderen gekoppeld. Samen met hen en hun ouders kan je afstemmen wanneer je contact hebt. Dit zal een uurtje per week zijn. Dit uurtje kan worden ingepland binnen de reguliere schooluren, tussen negen en vier.  

Zie jij dit ook wel zitten? Meld je dan nu aan als oranjehelper!

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona