Sluit je aan bij #OranjeHelpers

Direct aanmelden

Met haar kleurrijke Instagram account @thesunshinejourneyofficial zet de Amsterdamse Eva Bouwer (30), vrijwilligerswerk in een zonnig daglicht. “Mijn doel is om de generatie waar ik in zit zo veel mogelijk aan het ‘vrijwilligen’ te krijgen. Vrijwilligerswerk heeft helaas nog steeds een best wel stoffig en suf imago. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die hun carrière op de rit hebben maar toch het gevoel hebben dat ze niet alles uit zichzelf halen. Ik hoop dat mensen dit toch gaan vinden door vrijwilligerswerk te doen.”

“Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik me afvroeg of ik dit de rest van mijn leven wilde blijven doen”

In 2018 is Eva zelf actief gestart met vrijwilligerswerk. “Ik was echt een carrièretijger, het was 50 tot 60 uur per week knallen. Heel leuk, maar op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik me afvroeg of ik dit de rest van mijn leven wilde blijven doen.” Eva begon met vrijwilligerswerk om haar focus even te verzetten. Dit vond ze toen zo leuk dat ze dit ook graag wilde gaan uitdragen naar anderen, om te laten zien hoeveel plezier je uit vrijwilligerswerk kan halen.

Niet alleen doet Eva zelf veel vrijwilligerswerk, ook heeft ze een eigen onderneming om zo het vrijwilligerswerk niet enkel voor individuen maar ook voor bedrijven op de kaart te zetten. “Ik hoop dat uiteindelijk de hele generatie mee gaat doen, dat ook bedrijven het belang gaan zien en het vrijwilligerswerk financieel gaan supporten.” 

“Ik geloof erin dat je je beter gaat voelen door iets vrijwillig voor een ander te doen”

Eind juni 2020; de laatste persconferentie is gehouden en we lijken nu een beetje uit de coronatijd te glijden. Volgens Eva is het in de coronatijd ‘cooler’ geworden om vrijwilligerswerk te laten zien. Mensen deden iets voor elkaar, droegen hun steentje bij en deelden dit met de wereld om zich heen. “De kennismaking met vrijwilligerswerk; iets doen voor een ander, is door corona zeker aangejaagd.”

Volgens Eva is vrijwilligerswerk een verrijking voor je leven. Niet alleen haal je er plezier en voldoening uit, ook leer je erg veel over de maatschappij. Wanneer je in je eigen bubbel blijft zitten weet je soms niet echt hoe andere mensen leven. Vrijwilligerswerk kan je uit deze bubbel halen en deuren voor je openen. 

Dus, kom vandaag nog uit die bubbel en meld je aan als OranjeHelper!

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona