Veilig Boter kaas en eieren spelen via het raam

Nieuws

Het initiatief #boterkaaseneieren, een samenwerking tussen ID&T en 10,000 HOURS, gaat de strijd aan tegen eenzaamheid als gevolg van Corona. Generaties worden verbonden door simpelweg een spelletje te spelen! 

Steeds meer jongeren ervaren eenzaamheid, maar vooral onder onze ouderen slaat het ook pijnlijk hard toe in deze tijd. Daarom gaan 200 jongeren raamspellen spelen met ouderen, in hun straat of met hun eigen opa of oma. Zoals een potje Boter, Kaas en Eieren of een ander tof spel dat je via het raam kan spelen. 

Toolkit
Met een toolkit en een online workshop van experts van 10,000 HOURS, ID&T en Breekjaar helpen we de jongeren hun spel vormgeven. Door middel van challenges kunnen ze nog meer mensen uit hun omgeving uitdagen om zich ook aan te sluiten bij de movement en samen eenzaamheid tegen te gaan. 

Nu het leven langzaam weer een beetje op gang komt is het belangrijk om niet te vergeten dat ouderen en kwetsbaren nog steeds erg veel alleen zijn.

Aanmelden 
Aanmelden kan via www.hashtagboterkaaseneieren.nl. Nu het leven langzaam weer een beetje op gang komt is het belangrijk om niet te vergeten dat ouderen en kwetsbaren nog steeds erg veel alleen zijn. Samen met de festivals van ID&T, zoals bijvoorbeeld Mysteryland, Milkshake, Welcome to the Future, Sensation, Amsterdam Open Air en Q-dance brengt #boterkaaseneieren deze boodschap bij zo veel mogelijk mensen en inspireren we elkaar om goed voor elkaar te blijven zorgen. Ook na Corona. 

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona