Wandelen met ouderen: Je ziet ze genieten!

Nieuws

Veel ouderen zitten eenzaam binnen en komen niet meer zo vaak naar buiten. Daar moet volgens Henrieke Segers verandering in komen. Met Netwerk voor Jou organiseert zij maandelijkse wandelochtenden voor ouderen. “De ouderen genieten er enorm van, zeker na deze periode van corona waarin ze amper iemand hebben gezien.”

Netwerk voor Jou, een vrijwilligersorganisatie uit Veenendaal, brengt jongeren bij elkaar om vrijwilligerswerk te doen. Henrieke: “Jongeren die graag hun eigen netwerk uit willen breiden, zich zinvol willen inzetten voor de maatschappij en iets willen betekenen voor een ander kunnen zich aanmelden.”

“Op deze manier kan ik mensen helpen die het moeilijk hebben”

Kirsten is een van de jonge vrijwilligers die ook meehelpt bij de wandelochtend. “Op deze manier kan ik mensen helpen die het moeilijk hebben. Je ziet dat de mensen er blij mee zijn, dat ze genieten.” Kirsten werkt vaker vrijwillig voor Netwerk voor Jou. “Ik doe dit zo’n 3 à 4 uur in de week. Nu is het lopen, een andere keer is het klusjes doen in de tuin bij iemand die dat zelf niet meer kan.”

“Je bezorgt deze mensen een leuke dag”

Ook Olga loopt mee. Het is haar eerste keer, maar ze vindt het leuk om te doen. “Je bezorgt deze mensen een leuke dag, dat is het belangrijkste. Ze hebben de laatste tijd veel binnen gezeten, nu kunnen ze weer heerlijk naar buiten.” Naast dat je de mensen helpt, kun je er zelf ook iets aan over houden. “Je ontmoet andere jongeren, daar kun je mooie vriendschappen aan over houden.”

Wil jij ook iets doen voor de mensen in jouw buurt? Dat kan! Meld je aan als OranjeHelper en vind initiatieven bij jou in de buurt.

Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona